Mainos

Belgia säikähti lintuinfluenssaepäilyä

Lintuinfluenssaa epäiltiin toimittajalla, joka on äskettäin ollut Turkissa raportoimassa maan lintuinfluenssatilanteesta.

Belgialaiset selvisivät tänään säikähdyksellä maan ensimmäisestä lintuinfluenssaepäilystä.

Kuumetta potenut mies testattiin taudin varalta brysseliläisessä sairaalassa. Verikokeiden mukaan kyseessä ei kuitenkaan ollut pelätty sairaus vaan tavallinen flunssa. Terveysministeri Rudy Demotte kertoi asiasta lehdistötilaisuudessa.

Tapaukseen suhtauduttiin tavallista epäilevämmin, koska mies oli juuri palannut lintuinfluenssasta kärsivästä Itä-Turkista.Kyseessä oli Brysselissä asuva venäläinen toimittaja, joka oli ollut raportoimassa taudista. Hän hakeutui sairaalaan eilen kärsittyään flunssan oireista.

Turkissa tautiin on viime aikoina sairastunut lähes kaksikymmentä ihmistä, joista kolme on kuollut. Osa sairastuneista on Turkin lehdistön tietojen mukaan vakavassa tilassa, mutta samalla ainakin kolme lasta on jo parantunut.

Eurooppa varpaillaan

Belgian viranomaisten mukaan epäily osoittaa, että mahdollisiin tautitapauksiin tartutaan nopeasti, ja että kansallinen varojärjestelmä toimii. Tapaus otettiin tosissaan ja mies asetettiin välittömästi tarkkailuun.

Belgian epäily säikäytti erityisesti siksi, että se olisi ollut ensimmäinen kerta kun tautia esiintyy EU-maassa.

Eurooppa on ollut varpaillaan lintuinfluenssan vuoksi sen jälkeen, kun sitä tavattiin Turkissa ihmisillä reilu viikko sitten. Euroopan unioni on ilmoittanut lisäävänsä apuaan maalle, jotta se voisi paremmin torjua tautia.

Vääriä tautiepäilyjä saattaa tulla jatkossa lisää, sillä Turkissa vierailee runsaasti EU-maiden kansalaisia. Viranomaisten mukaan Turkissa voi kuitenkin käydä edelleen huoletta, ja paikallista kananlihaa voi syödä.

Lintuinfluenssa on ensisijaisesti eläintauti, jota on tavattu lähinnä Kaakkois-Aasiassa. Ihmisillä tautia on esiintynyt Aasian lisäksi juuri Turkissa. Yhteensä noin 80 ihmistä on kuollut tautiin vuoden 2003 jälkeen.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.