Mainos

Belgia aikoo estää Naton Turkki-suunnitelmat

Belgia aikoo käyttää veto-oikeuttaan estääkseen sotilasliitto Naton Turkin suojelemista koskevat suunnitelmat. Nato-mailla on huomiseen asti aikaa esittää vastalauseensa suunnitelmaa kohtaan.

Belgia aikoo käyttää veto-oikeuttaan estääkseen sotilasliitto Naton Turkin suojelemista koskevat suunnitelmat, kertoi ulkoministeri Louis Michel tänään. Nato-mailla on huomiseen aamupäivään asti aikaa esittää vastalauseensa suunnitelmaa kohtaan.

Kun Micheliltä Belgian VRT-television haastattelussa kysyttiin, aikooko Belgia jättää vastalauseen, hän vastasi myöntävästi. Michelin mukaan asia on täysin selvä. Hän arvioi, että Ranskalla ja Saksalla on sama kanta.

Yhdysvallat on pyytänyt Natoa suojelemaan Turkkia mahdollisen Irakin sodan syttyessä, mutta päätöstä asiassa ei ole vielä saatu aikaan.

Yhdysvaltain puolustusministeri Donald Rumsfeld arvosteli eilen päätöstä viivyttäviä maita anteeksiantamattomasta käytöksestä. Hänen mukaansa Natolla on velvollisuus suojella Turkkia.

Naton pääsihteerin George Robertsonin mukaan kiistoissa on vain kyse toimenpiteiden ajoituksesta, muuten Turkin puolustamisasia on hänen mukaansa selvä.

Ranskan, Saksan ja Belgian mukaan nyt pitäisi keskittyä diplomaattisiin ponnisteluihin, ei sotavalmisteluihin.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.