Mainos

Belfastissa yhteenottoja

Kuusi poliisia ja useita siviilejä haavoittui protestanttien ja katolisten yhteenotoissa eri puolilla Belfastia Pohjois-Irlannissa viime yönä, kertoivat poliisin edustajat.

Kaupungissa oli erittäin levoton yö, ja yhteenottoja sattui joka puolella. Protestanttisella alueella, kaupungin länsipuolen Shankill Roadilla autoilleen perheen auton tuulilasiin viskattiin palopommi, mutta vanhemmat ja lapsi selvisivät säikähdyksellä räjähdyksestä. Läheiseltä sivukadulta löydettiin myöhemmin 20 palopommia lisää.

Belfastin itäosassa lähellä katolilaista Short Strandin seutua käytiin tappeluita, kun suuri joukko miehiä sulki tien. Ryhmät heittivät toisiaan tulitteilla, pulloilla ja kivillä. Poliisi joutui ampumaan kaksi kumiluotia mellakoitsijoiden taltuttamiseksi. Kaupungin pohjoispuolella taas katolilaisten asuttamaa taloa kohti ammuttiin.

Kaupungin etelälaidalla kaksi nuorta miestä haavoittui, kun kuuden miehen joukko kävi heidän kimppuunsa. Toista miehistä piestiin nuijilla ja toista ammuttiin jalkaan. Protestanttien johtajat syyttivät katolilaisia mellakoiden aiheuttajiksi.

(MTV3-STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.