Mainos

Beirutilaiset äänestivät laiskasti historiallisissa vaaleissa

Libanonilaiset äänestävät nyt ensimmäistä kertaa 33 vuoteen ilman syyrialaisjoukkojen läsnäoloa. Parlamenttivaalit käydään neljänä viikonloppuna.

Beirutilaiset ovat aloittaneet laiskanlaisesti äänestyksen Libanonin kuukauden kestävissä parlamenttivaaleissa. Kaksi tuntia ennen vaalihuoneistojen sulkeutumista äänestysprosentti oli vain 27, kertoi YK:n vaalitarkkailija uutistoimisto Reutersille.

Vaalit ovat historialliset, sillä libanonilaiset äänestävät nyt ensimmäistä kertaa 33 vuoteen ilman syyrialaisjoukkojen läsnäoloa.

Beirutin vaalialueella uskottiin olevan vain yksi voittaja, murhatun ex-pääministerin poika Saad Hariri. Sadattuhannet ihmiset alkoivat vaatia kaduilla syyrialaisjoukkojen vetäytymistä maasta sen jälkeen, kun maan entinen pääministeri Rafik Hariri surmattiin Beirutissa helmikuussa. Poliitikoksi ryhtyneen Saad Haririn arvellaan hyötyneen isänsä murhan jälkeisestä sympatia-aallosta.

Vaalit jatkuvat kolmena seuraavana viikonloppuna siten, että lopulliset tulokset ovat selvillä 19. kesäkuuta. Beirutissa on jaossa 19 paikkaa maan 128-paikkaiseen parlamenttiin ja kaikkien paikkojen odotetaan päätyvän Haririn laajalle Tulevaisuus-vaaliliitolle. Beirutin tulokset ovat selvillä huomenna.

Kehotuksia boikotointiin

Pitkään maanpaossa elänyt ja äskettäin Libanoniin palannut kristitty kenraali Christian Aoun on kehottanut ihmisiä boikotoimaan vaaleja.

Samansisältöisiä viestejä sisältäviä lentolehtiä ovat jakaneet myös armenialaisen Tashnag-puolueen kannattajat.

Suuri syy alhaiseen osallistumisaktiivisuuteen on myös se, että monien aikaisemmin hyvin vaikutusvaltaisten syyrialaismielisten libanonilaisten on arveltu heittäneen pyyhkeen kehään jo ennen vaaleja.

(MTV3-Reuters-AFP-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.