Mainos

Beatles-nauhojen aitoutta tutkitaan

Sydneyn poliisi takavarikoi viikonvaihteessa ääninauhoja, jotka sisältävät The Beatlesin äänityksiä Abbey Road -levyn ja niin sanotun Valkoisen tuplan studiosessioista. Poliisi epäilee Australiasta löytyneiden nauhojen olevan samat, jotka varastettiin vuonna 1969 Lontoon Abbey Road -studiosta. Paikasta, jossa The Beatles kyseiset klassikkonsa äänitti.

Viranomaiset kiinnostuivat sanomalehden "myytävänä"-palstalla olleesta ilmoituksesta. Siinä tyrkytettiin hyvään kotiin "alkuperäistä Beatles-materiaalia". Hintakin oli hyvä - noin viisi miljoonaa euroa. Poliisi rynnäköi sanomalehdestä nappaamaansa osoitteeseen ja sai nauhat haltuunsa. Samasta paikasta löytyi myös Abbey Roadin ja Valkoisen tuplan kansiin todennäköisesti suunniteltua kuvamateriaalia.

Nauhojen ensimmäinen tutkimus puhuu sen puolesta, että kyseessä todellakin ovat alkuperäiset studionauhat. Toinen mahdollisuus on, että nauhat ovat huippuammattilaisen kopioimia. Siinäkin tapauksessa poliisi on entistä lähempänä alkuperäisten nauhojen löytämistä.

Ratsian yhteydessä poliisi pidätti 27-vuotiaan miehen. Hän sanoo ostaneensa nauhat 12 vuotta sitten hintaan noin 1000 euroa. Mies ei todennäköisesti saa syytettä. Lisäksi hän on luvannut auttaa poliisia jatkotutkimuksissa. Edellisen kerran alkuperäistä Beatles-materiaalia löytyi tammikuussa Hollannista. Löytö poiki viisi pidätystä. Poliisin suojissa lymyilee kolme brittiä ja kaksi hollantilaista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.