Mainos

Beatles julkaisee muistelmansa

The Beatlesin herrat tunnetaan musiikin saralta neroina, mutta he tahtovat olla sen lisäksi myös kirjailijoita. Kolme elossa olevaa Beatlea julkaisee syksyllä Fab Fourin omaelämäkerran Anthology.

Brittiläisen Sunday Telegraphin mukaan Sir Paul McCartneyn, George Harrisonin ja Ringo Starrin odotetaan hankkivan yli kymmenen miljardia markkaa 360-sivuisesta opuksestaan. Antologian hinnaksi tulee noin 500 markkaa ja sen kirjoittaminen on kestänyt kuusi vuotta.

Luvassa on faktat kohdalleen paneva tarina yhtyeestä, joka 1960-luvulla hallitsi pop-teollisuutta. Beatles-kirja kertoo mm. yhtyeen hajoamisesta ja kuuluisuuden varjopuolista. Neljäs Beatle John Lennon ammuttiin New Yorkissa joulukuussa 1980.

Mielipuolisen fanin surmaaman Lennonin leski Yoko Ono saa kirjan tuotosta neljänneksen, vaikka ei aktiivisesti projektiin osallistukaan.

-Kirja oikoo myyttejä ja panee muutenkin asiat oikeaan järjestykseen. On korkea aika kertoa tarina sellaisena kuin se oli, Paul McCartney perusteli omaelämäkerran tarpeellisuutta. McCartney myös valitteli Beatles-kirjallisuuden kirjavaa tasoa. Syynä tähän McCartney pitää sitä, että "vuodesta 1963 lähtien Beatlesista on kirjoittanut kirjoja jokainen Matti Meikäläinen ja Mauri Mattilainen".

Riitaa ja sekoilua

Beatles-herrojen teos kertoo mm. yhtyeen huumesekoiluista, seksihurjastelusta, riidoista, mustasukkaisuudesta ja 1970 tapahtuneesta hajoamisesta. Kirjassa mm. kumotaan sitkeästi elänyt uskomus, joka väittää McCartneyn hajottaneen bändin. Kirjan mukaan se oli John Lennon, joka jätti yhtyeen jo kuukausia ennen virallista ilmoitusta hajoamisesta.

McCartney, Harrison ja Starr ovat keränneet opukseensa 1200 valokuvaa, joista suurin osa nähdään nyt ensimmäisen kerran. Kolmen elossa olevan kertojan lisäksi Beatles-historiassa on satoja lainauksia John Lennonin sanomisista julkisuudessa tai bändin kesken.

Kirja myös paljastaa, että kolmimiehinen Beatles hylkäsi 1996 tarjouksen tehdä 17 konsertin kiertue Yhdysvalloissa, Saksassa ja Japanissa. Beatlesin esiintymispalkkio olisi ollut "vaatimattomasti" vähän yli 60 miljoonaa markkaa keikkaa kohti.

Anthology julkaistaan ensin Britanniassa ja Yhdysvalloissa, mutta se käännetään myös kymmenille kielille, kuten kiinaksi. Anthologyn maailmanlaajuisen myynnin oletetaan nousevan yli 20 miljoonaan niteeseen.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.