Mainos

Beatles 2000 -konferenssi kesäkuussa Jyväskylässä

Kesäkuun 15.-18. päivä Jyväskylän yliopiston musiikkitieteen laitos ja sen suojissa toimiva BEATLES 2000 -tutkimushanke järjestää ensimmäisen poikkitieteellisen Beatles-maailmankonferenssin Jyväskylässä. Konferenssi kokoaa yhteen eri näkökulmia ja tieteenaloja edustavia Beatles-tutkijoita noin kymmenestä maasta eri puolilta maailmaa.

Aina ajankohtainen Beatles on nyt tavallistakin ajankohtaisempi - tuleehan tänä vuonna kuluneeksi 60 vuotta John Lennonin syntymästä, 40 vuotta yhtyeen ammattiuran alkamisesta, 30 vuotta yhtyeen hajoamisesta ja 20 vuotta Lennonin traagisesta kuolemasta.

Konferenssin puheenjohtajana toimii Beatlesista muutama vuosi sitten väitellyt Yrjö Heinonen. Pääpuhujina ovat yhdysvaltalaiset Walter Everett (Michiganin yliopisto) ja Tim Riley (Boston) sekä englantilainen Sheila Whiteley (Salfordin yliopisto). Whiteleyn aiheena on se näkökulmien kirjo, jonka Beatles tutkimuskohteena tarjoaa, Riley puhuu mustien soul- ja rhythm and blues -artistien tekemistä Beatles-covereista ja Everett pohdiskelee Beatles-tutkimuksen tulevaisuuden suuntaviivoja.

Kaikkiaan konferenssissa kuullaan noin 40 esitelmää. Pääosa puhujista tulee englantilaiselta kielialueelta, mutta mukana on myös saksalaisia, hollantilaisia, israelilaisia ja suomalaisia puhujia.

Beatles kiinnostaa ihmisiä jatkuvasti. Itse yhtye ja sen jäsenet ylittävät uutiskynnyksen jatkuvasti niin maailmalla kuin Suomessakin. Ihmiset haluavat tietää heistä, heidän musiikistaan ja siitä "mitä 1960-luvulla todella tapahtui". BEATLES 2000 -konferenssi pyrkii osaltaan vastaamaan tähän tarpeeseen.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.