Mainos

BBC uutisoi hullusta, kännintäytteisestä suomalaisjuhannuksesta

Britannian yleisradioyhtiö BBC on julkaissut sivuillaan varsin seikkaperäisen artikkelin hullusta suomalaisjuhannuksesta ("Finland´s midsummer madness").

Tunnetun matkaopuksen Lonely Planetin BBC:lle tuottamassa artikkelissa kerrotaan paitsi juhannuksen historiallisista taustoista myös kunnon juopottelun keskeisestä merkityksestä Suomen keskikesän juhlassa.

Puusaunan ja vihdan esittelyn jälkeen BBC:n Suomi-jutussa kehotetaan lukijaa "itsensä saunassa ruoskimisen jälkeen juopottelemaan itsensä pikkuhiljaa kohti juhannuskokkoperinnettä."

Artikkelissa kerrotaan myös ikivanhasta suomalaisesta kansantarusta, jonka mukaan naimaton neito voi nähdä sulhasensa juhannusyönä, mikäli hän on alastomana järven rannalla keskiyöllä. "Ei liene sattumaa, että sulho on yksi järvessä kännissä uivista juhlijoista", valaistaan jutussa.

Lopuksi Britannian yleisradioyhtiö muistaa kertoa, että yöttömän yön ja pohjattoman kännäilyn päätteeksi suomalaiset saavat onneksi viettää krapulaansa rauhassa "kansallisena lomapäivänä."

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.