Mainos

Ukrainan presidentti toppuuttelee juhlintaa

Ukrainan presidentti pitää Slovjanskin kaupungin takaisinvaltausta käännekohtana kolme kuukautta kestäneessä konfliktissa.

Presidentti Petro Poroshenko sanoi tv-puheessa BBC:n mukaan, ettei menestys Slovjanskissa tarkoita lopullista voittoa eikä vielä ole syytä ilotulituksiin. Hänestä voitolla on kuitenkin valtava symbolinen merkitys.

Ukrainan hallituksen joukot pakottivat eilen Venäjä-mieliset separatistit vetäytymään kaupungista, jota ne olivat hallinneet huhtikuusta lähtien.

– Tämä ei ole täysimittainen voitto. Slovjanskin puhdistamisella hampaisiin saakka aseistautuneista jengeistä on valtava symbolinen merkitys. Tämä on käännekohdan alku taistelussa militantteja vastaan, Poroshenko sanoi.  

Hallituksen joukot pitivät sunnuntaina hallussaan myös Slovjanskin eteläpuolella sijaitsevaa Kramatorskin kaupunkia. Joukkojen kerrottiin saaneen haltuunsa myös muita kaupunkeja Slovjanskin ja Donetskin väliltä.  

Poroshenko varoitti, että hallituksen joukkojen alta vetäytyneet separatistit ovat ryhmittymässä uudelleen Donetskin teollisuuskaupunkiin.  

– Lisää koettelemuksia on edessä, presidentti varoitti.   

Kapinalliset hallitsevat yhä tärkeitä alueita Itä-Ukrainassa. Slovjanskia on pidetty kapinan keskuksena.

Ukrainan hallitus kertoi sunnuntaina, että Slovjanskin asukkaille on alettu toimittaa juomavettä, elintarvikkeita ja humanitaarista apua.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.