Mainos

BBC: Ruotsista järjestelty terroristisoluja

Britannian yleisradioyhtiö BBC kertoo, että uusia terroristisoluja on pyritty luomaan Pohjois-Afrikkaan ja Eurooppaan Ruotsista käsin.

Ruotsista käsin on yritetty järjestää terroristisoluja muualle Eurooppaan ja Pohjois-Afrikkaan, kertoi Britannian yleisradio BBC eilen illalla viitaten amerikkalaisiin ja ranskalaisiin tiedustelulähteisiin. BBC:n mukaan Ruotsia on pidetty pitkään ehkä Euroopan turvallisimpana paikkana piiloutua.

BBC:n ohjelmassa kerrottiin ensin, että kaappausaikeista alun perin epäilty 29-vuotias mies määrättiin eilen vapautettavaksi. Ruotsalaisen syyttäjän mukaan aseen kanssa lentokoneeseen yrittänyttä miestä epäillään yhä, muttei enää yhtä vahvoin perustein.

-Mitä tahansa 29-vuotias olisi aseellaan tehnytkään, näyttää Ruotsin kyvyssä käsitellä terrorismia olevan vakavia puutteita, sanottiin BBC:n ohjelmassa.

Mies jäi kiinni elokuun lopulla, kun hän yritti nousta Lontooseen matkalla olleeseen Ryanair-yhtiön koneeseen. Nyt hänen on pysyteltävä Tukholman alueella ja ilmoittauduttava säännöllisesti poliisille.

(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.