Mainos

BBC: P-Korea tekee ihmiskokeita

Britannian yleisradioyhtiön BBC:n ohjelman mukaan Pohjois-Korea tappaa poliittisia vankeja kokeellisissa kaasukammioissa ja testaa uusia kemiallisia aseita naisilla ja lapsilla. Amnesty International sanoo kuulleensa samanlaisia väitteitä, mutta niitä ei ole pystytty todistamaan.

Tänään lähetettävässä ohjelmassa näytetään virallinen pohjoiskorealainen asiakirja, jonka mukaan poliittisia vankeja käytetään testaamaan uusia kemiallisia aseita. BBC:n mukaan dokumentissa on kommentteja Kwon Hyukilta, entiseltä Pohjois-Korean Pekingin-lähetystön sotilasattasealta ja vankileiri 22:n johtajalta, jolle on annettu uusi nimi.

Hän kuvailee kaasukammiota ja uhreja, jotka oli nähnyt vankilassa Pohjois-Korean koillisosassa lähellä Venäjän rajaa. Kwon Hyuk kertoo nähneensä, kuinka kokonainen nelihenkinen perhe kuoli kaasuun kammiossa. Vanhemmat yrittivät viimeiseen asti pelastaa tytärtä ja poikaansa tekohengityksellä. Tiedemiehet tarkkailivat tapahtumia yläpuolelta lasin läpi.

Kun häneltä kysytään BBC:n ohjelmassa, miltä lasten näkeminen tuntui, hän vastasi.
-Olisi täydellinen valhe sanoa, että tunsin myötätuntoa niin kivuliaan kuoleman kokevia lapsia kohtaan. Siinä yhteiskunnassa ja hallinnossa jossa silloin olin koin vain heidät vihollisina. Joten en tuntenut hiukkaakaan sääliä tai myötätuntoa heitä kohtaan.

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty International kommentoi ohjelmaa sanoen, että järjestö on kuullut aiemminkin vastaavanlaisia väitteitä Pohjois-Koreassa tehtävistä kokeista. Näitä väitteitä ei kuitenkaan ole kyetty vahvistamaan, järjestön edustaja sanoi.

BBC:n ohjelma on määrä esittää sunnuntaina This World -sarjassa klo 23 Suomen aikaa. Ohjelman nimi on Access to Evil.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.