Mainos

BBC näytti videon Kosovon joukkomurhasta

Brittiläinen televisioyhtiö BBC on näyttänyt ensimmäiset kuvat oletettavasti serbien tekemästä joukkomurhasta Kosovossa. BBC:n näyttämässä videonauhassa lojuu miesten ruumiita teillä ja pelloilla.

Nauha oli yhtiön mukaan niin raaka, että se näytettiin televisiossa vasta myöhään illalla. BBC kertoo videonauhan olevan peräisin Milain Bellanica -nimiseltä albaanipakolaiselta, joka sanoi palanneensa kotikaupunkiinsa Krusaan serbien lähdettyä.

Bellanica kertoi kuvanneensa maassa makaavia miehiä, joita hänen mukaansa oli ammuttu päähän. Bellanica sanoi salakuljettaneensa videonauhan rajan yli Makedoniaan, jossa hän luovutti nauhan BBC:n toimittajalle.

Rugova-filmi osin vanha?

Jugoslavian television filmi presidentti Slobodan Milosevicin ja albaanijohtajan Ibrahim Rugovan tapaamisesta oli osittain aiemmin filmattu, kertoi presidentti Bill Clintonin erityisavustaja Greg Schulte eilisiltana. Tv-filmissä näytettiin Rugovaa ja Milosevicia, jotka sanoivat päättäneensä ratkaista Kosovon kriisin rauhanomaisesti. He tapasivat Jugoslavian television mukaan Belgradissa.

Yhdysvalloissa ja Euroopassa on vaadittu, että Rugova, maltillisena pidetty Kosovon albaanijohtaja, pääsee ulkomaille selventämään lausuntoaan. Albaaniedustajat ovat antaneet ymmärtää, että Rugovan perhettä on ehkä käytetty hänen painostamisekseen.
(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.