Mainos

BBC:n tähtijuontajalla jopa 500 lapsiuhria

BBC:n juontajaa Jimmy Savilea vastaan on tehty yli 500 ilmoitusta seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Lastensuojelujärjestö NSPCC:n tänään julkaiseman tutkimuksen mukaan Savilen nuorimmat uhrit olivat vain kaksivuotiaita.

Tutkimuksen mukaan 1970- ja 80-luvulla suosionsa huipulla ollut Savile käytti korkean tason kontaktejaan ja hankki itselleen muun muassa vapaan kulun tarkkaan valvottuun psykiatriseen sairaalaan ja sen potilaiden luo. 

– Ei ole epäilystäkään, etteikö Savile olisi lukumääräisesti yksi kaikkein pahimmista tai jopa kaikkein pahin seksuaalinen hyväksikäyttäjä, johon NSPCC on koskaan törmännyt, järjestön johtaja Peter Watt arvioi.

Savilella omat avaimet sairaalaan

Savile toimi vuonna 1988 asetetun Broadmoorin psykiatrisen sairaalan johdon ja ammattiliittojen välistä erimielisyyttä selvittävän työryhmän johdossa.

Tutkimuksen paljastamien hallituksen dokumenttien mukaan johtava virkamies oli ollut ajamassa Savilen nimittämistä tehtävään.

Thames Valleyn poliisi kertoo saaneensa 16 hyväksikäyttösyytöstä pelkästään Broadmoorin psykiatrisen sairaalan potilailta. 

Savilella oli sairaalaan oma avainippu.

Savile kuoli 84-vuotiaana lokakuussa 2011. Hänet lyötiin ritariksi vuonna 1990. 

Tapahtumien vyyhti alkoi purkautua vuosi Savilen kuoleman jälkeen, kun viisi naista syytti TV:ssä Savilea hyväksikäytöstä heidän ollessaan teini-ikäisiä.       

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.