Mainos

BBC: Mysteerikoneen etsinnöissä aletaan seurata uutta johtolankaa

Maaliskuun alussa kadonneen malesialaiskoneen etsinnät keskittyvät nyt satelliittiyhtiön paikantamalle alueelle lähellä Australian länsirannikkoa.  

Kadonneen mysteerikoneen etsinnät aloitetaan uudelta alueelta, kertoo yleisradioyhtiö BBC.

Kuala Lumpurista Pekingiin matkalla ollutta konetta on yritetty löytää Perthin läheltä Länsi-Australiasta kahden kuukauden ajan. Alueella havaittiin signaaleja, joiden toivottiin olevan peräisin kadonneesta koneesta, mutta etsinnät ovat päättyneet umpikujaan. 

BBC:n tänään lähetettävän Horizon-ohjelman mukaan seuraavaksi etsinnät keskittyvät alueelle, joka on satelliittiyhtiö Inmarsatin tietojen mukaan todennäköisin paikka koneen löytymiseksi. 

Australialaisalusten oli tarkoitus suorittaa etsintöjä Inmarsatin ehdottomalta alueelta jo aikaisemmin, mutta signaalit Perthin lähellä vetivät niiden huomion puoleensa. 

– Se ei ollut missään tapauksessa epärealistinen sijainti, mutta alue on kauempana koilisessa kuin alue, jota me pidämme todennäköisimpänä, yhtiön edustaja Chris Ashton kertoi BBC:lle. 

Satelliittiyhtiön koneesta keräämää signaalitietoa pidetäänkin tällä hetkellä parhaimpana johtolankana löytää kuukausia kadoksissa ollut lentokone. 

- Pystymme jäljittämään reitin, joka täsmää täysin taajuus- ja ajoitusmittauksiemme kanssa. Tämä mahdollistaa alueen rajaamisen, jota pidämme todennäköisimpänä, Ashton sanoo. 

Malaysien Airlinesin lentokone katosi maaliskuun 8. päivä vieden mukanaan 239 ihmisen hengen.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.