Mainos

BBC: Kuubalaisten vältettävä ulkomaalaisia

Ulkomaalaiskontaktien rajoittaminen on osa Kuuban hallituksen uudelleenkeskittämisohjelmaa, jonka on tarkoitus viedä valtio uuteen nousuun.

Kuuban matkailuministeriö on määrännyt matkailuteollisuudessa työskentelevät yli satatuhatta työntekijää rajoittamaan yhteytensä ulkomaisiin turisteihin mahdollisimman vähäiseksi.

Britannian yleisradioyhtiö BBC:n verkkosivujen mukaan työntekijöiden on muun muassa pyydettävä kirjallinen lupa, jotta he voisivat osallistua erilaisiin ulkomaalaisten kotona järjestettäviin tilaisuuksiin. Ulkomaalaisilta saatavista lahjoista on ilmoitettava ylemmälle taholle, ja elektroniset laitteet, kuten videonauhurit, on annettava ministeriön käyttöön.

Työntekijöitä kehotetaan myös tarkkailemaan ulkomaisia työnantajiaan ja raportoimaan eteenpäin toimista, jotka voivat uhata Kuuban vallankumousta.

Matkailualaa koskevat uudet määräykset ovat osa Kuuban hallituksen "uudelleenkeskittämisohjelmaa". Presidentti Fidel Castronmukaan uudelleen keskittäminen mahdollistaa Kuuban valtion uuden nousun.

Viime kuukausina hallitus on mm. poistanut Yhdysvaltain dollarin liikkeestä. Myös yksityistä liiketoimintaa ja valtiollisten yritysten johtajien riippumattomuutta on rajoitettu.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.