Mainos

BBC: Kenian ostoskeskusiskussa mukana norjalainen

Kenian terrori-iskussa oli mukana Norjan kansalainen, kertoo yleisradioyhtiö BBC. Yhtiön mukaan 23-vuotias somalitaustainen mies lähti Norjasta Somaliaan vuonna 2009.

Yksi miehen sukulaisista tunnisti hänet valvontakameran kuvista, joita BBC:n toimittaja näytti. Toinen, niin ikään nimettömänä pysytellyt sukulainen, sanoi miehen soittaneen säännöllisesti perheelleen. Viimeinen puhelu tuli kesällä, jolloin mies oli kertonut olevansa vaikeuksissa ja haluavansa palata kotiin.

BBC:n mukaan mies asui Larvikissa Oslon eteläpuolella, minne oli tullut perheensä mukana vuonna 1999.

- Hän oli aikamoinen äärilinjan kannattaja eikä pitänyt elämästä Norjassa. Hän joutui tämän tästä vaikeuksiin ja tappeluihin. Hänen isänsä oli huolissaan hänestä, sanoi perheen entinen naapuri Morten Henriksen.

Norjalaisen turvallisuusasiantuntijan mukaan 20-30 norjalaista on mennyt Somaliaan liittyäkseen al-Shabaabin taistelijoihin.

Suomen suojelupoliisin mukaan Kenian terrori-iskun mahdollisesta Suomi-kytköksestä ei ole selvinnyt uutta. Suojelupoliisi lähtee kuitenkin tällä hetkellä liikkeelle siitä olettamuksesta, että iskuun ei todennäköisesti osallistunut suomalaista.

Al-Shabaab väitti iskun jälkeen Twitterissä, että mukana olisi ollut myös suomalainen.

Terroristien hyökkäyksessä ostoskeskukseen Nairobissa syyskuussa kuoli ainakin 67 ihmistä.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.