Mainos

BBC: Karadzic piileskelee Montenegrossa

Sotarikoksista epäillyn Bosnian entisen serbijohtajan Radovan Karadzicin uskotaan piileskelevän Montenegrossa. Karadzicia syytetään muun muassa Srebrenican joukkomurhasta.

Sotarikoksista syytetty entinen Bosnian serbijohtaja Radovan Karadzic piileskelee Montenegrossa, kertoo BBC. Britannian yleisradioyhtiön kansainvälisiltä turvallisuuspalveluilta saamien tietojen mukaan Karadzic pitää majaansa Montenegron luoteisosassa lähellä synnyinkaupunkiaan Niksicia. Aiemmin hänen olinpaikastaan ei ole onnistuttu saamaan yhtä yksityiskohtaista tietoa.

Synnyinseudullaan Karadzic on turvassa Bosnia-Hertsegovinassa toimivilta rauhanturvajoukoilta, koska näiden toimivalta ei yllä Serbia-Montenegroon kuuluvaan Montenegroon. Piileskelyä helpottaa myös se, että Montenegron luoteisosat ovat vuoristoisia ja harvaan asuttuja. Alueella on myös pitkät perinteet kovan linjan serbinationalismissa.

Karadzic on pakoillut YK:n sotarikostuomioistuinta jo kahdeksan vuoden ajan. Tuomioistuin syyttää häntä muun muassa heinäkuussa 1995 tehdystä 8000 muslimin joukkomurhasta Srebrenicassa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.