BB-juontaja Elina Viitanen: Näin toteutuu fiftarilook!

Voicen radioaamuista Subin Big Brother Extran juontajaksi siirtynyt Elina Viitanen tunnetaan tatuoinneista, punaisista huulista ja 1950-luvun tyylistä. Elina paljasti fiftarilookin salat Tyylitunnustuksia-ohjelman Jani Toivolalle.

Big Brother Extra -juontaja Elina Viitasen räväkkää tyyliä voi kuvailla monella tavalla.

– Rockabilly-sana kuvaa musiikkia, mutta sitä voi käyttää myös tyylistä. Fiftari kuvaa tyyliäni myös, sillä tykkään 50-luvun tyylistä. Kuitenkin tyylini on myös punkrock, sillä siihen kuuluu resuiset bändipaidat ja reikäiset farkut. Näitä tyylejä voi onneksi yhdistellä.

Elina on aina ollut kiinnostunut 1950-luvun tyylistä.

– Nyt olen 26-vuotias, joten olen ollut parikymppinen, kun tyylini on vakiintunut. Olen kuitenkin pienestä pitäen katsellut elokuvia, joissa naiset ovat edustaneet 1950-luvun tyyliä. Olen aina ollut sitä mieltä, että naiset ovat silloin kauneimmillaan.

Näyttävä tyyli kerää luonnollisesti myös huomiota.

– Kun pukeutuu vaikkapa punaiseen, vartalonmyötäiseen mekkoon, laittaa tukan näin ja maalaa huulet punaisiksi, niin siihen täytyy varautua, että päät kääntyvät. Itse olen kuitenkin kokenut katseet imarteleviksi, Elina sanoo.

Tatuointeja ja tyylikokeiluja

Elinan teini-iän tyylikokeiluihin kuuluu monenmoista viritystä.

– Minulla on ollut punaiset, lyhyet hiukset. Järkyttävintä joskus teininä olivat kirkkaanpunaiset trumpettihousut yhdistettynä violetin, pinkin ja punaisen sävyjä yhdistelevään, kirjavaan paitaan. Se oli asuista kestosuosikkini. Ja minusta on vaikka kuinka monta valokuvaa, jossa minulla oli nämä vaatteet, Elina nauraa.

Elina tunnetaan monista tatuoinneistaan, joista ensimmäisen hän otti 17-vuotiaana.

– Otin sen salaa, sillä 17-vuotiashan ei saisi vielä ottaa tatuointia. Äitikään ei tiennyt, vaan näitä on paljastettu sitten myöhemmin, Elina kertoo.

Mikä tatuoinneissa sitten viehättää?

– Miksi valkoisen huoneen seinälle laitetaan tauluja? Se on kaunista. Ja niihin kiintyy. Tuntuisi todella kummalliselta, jos minulla ei näitä tatuointeja olisikaan, Elina pohtii.

Fiftarilookin salat

– Tukka on tärkeä niin miehille kuin naisillekin. Sen pitää olla oikein kammattu ja naisilla tietysti jonkinlainen kiehkura. Tai sitten ihan poninhäntä, sekin on 1950-lukua, Elina kertoo.

Meikkiin kuuluvat punaiset huulet sekä mustat rajaukset yläluomille.

– Vaatteissa tärkeää on korkea vyötärö, niin housuissa kuin hameissakin. Farkut saavat mieluiten olla tummansiniset ja lahkeet saa taittaa ylös. Hameissa voi olla joko kapea kynähelma tai hulmuava kellohelma.

AVA

Kuvat: MTV3/Tyylitunnustuksia

Tyylitunnustuksia AVAlla joka torstai klo 18.30

Näillä vaatteilla saat aikaiseksi fiftarilookin – katso kuvat!

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja