Mainos

Bazaramba on odottanut puolustautumistaan yli kaksi vuotta

Joukkotuhonnasta syytetyn ruandalaismiehen puolustusasianajaja Ingrid Heickell kertoi päämiehensä olevan erittäin stressaantunut.

Heickell ei hyväksynyt tänään Porvoon käräjäoikeudessa sitä, että syytetyn kuulemista häirittäisiin, kun syyttäjä yritti esittää tarkentavia kysymyksiä.

- Tätä hetkeä on odotettu kaksi vuotta. Hän on äärimmäisen jännittynyt ja toisaalta helpottunut siitä, että hän saa vihdoin puhua, asianajaja Heickell totesi.

- Puheenjohtaja johtaa puhetta. Syyttäjille täytyy antaa puheenvuoro, ja varmasti näin tulee käymään, valtionsyyttäjä Raija Toiviainen vastasi sanailuun.

Syytetty Francois Bazaramba vangittiin pääsiäisenä 2007.

Kulttuurieroja

Käräjäoikeudessa oli aistittavissa turhautumistakin, kun siellä käsiteltiin Bazaramban suhteita asuinalueensa asukkaisiin Ruandassa. Syytetty selvitti 1980-luvulla tehtyjä maakauppoja, joista syyttäjillä oli jälkeenpäin paljon kysyttävää.

Asia liittyy yhteen syytekohtaan hänen ystäväperheeseen kuuluneen tutsinaisen murhasta.

- Eikö syyttäjä ymmärrä, että meillä Ruandassa…? ruandalaismies aloitti.

- Se on tietenkin pulma, kun me käymme täällä kaukana tätä oikeudenkäyntiä. Varmasti kaikki osapuolet ovat yrittäneet parhaan kykynsä mukaan perehtyä tähän asiaan, Toiviainen vastasi kulttuurikysymykseen myöhemmin tauolla.

Ruandalaismiehen tarkoitus on kertoa oma näkemyksensä kansanmurhan tapahtumista ja omasta elämästään sen aikana tämän ja huomisen päivän aikana.

OIKEUSSALISSA PUITIIN USEIDEN TULKKIEN VÄLITYKSELLÄ MUUN MUASSA MAAKAUPPOJA.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.