Baxter: Vaikea löytää positiivista sanottavaa

Jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Stuart Baxter ei ollut tyytyväinen keskiviikkona Japanille kärsityn 1-5-tappion jälkeen.

- Totta kai tällaisen tuloksen jälkeen on vaikeaa löytää positiivista sanottavaa, mutta sellaiseksi voi luokitella sen, että loimme paljon paikkoja, Baxter kommentoi ottelua Palloliiton verkkosivuilla.

Rumia lukemia selittää osin se, että Suomella oli tulessa pääasiassa pohjoismaisista sarjoista kerätty kokeiluryhmä, kun taas Japani peluutti lähes ykköskokoonpanoaan ensi viikon MM-karsintapeliä silmällä pitäen.

- Me yritämme saada pelaajia tutuiksi A-maajoukkueen systeemin kanssa koska karsinnan jälkeen tarvitsemme uusia vastuunkantajia. Saimme taas lisää tietoa Suomen pelaajista ja yhdeksästä ensikertalaisesta, päävalmentaja Baxter jatkoi ottelusta.

Uusien pelaajien katsastamisen ohella Baxterilla olivat mielessä myös Suomen osalta maaliskuussa Wales-ottelulla jatkuvat MM-kasinnat.

- Harrastimme hieman taktista valmistautumista karsintoihin. Kun Jari Litmanen tuli pois 67. minuutilla, siirryimme 4-4-2-muodostelmaan koska olimme tappiolla. Jos olisimme johtaneet, olisimme heittäneet kentälle yhden ylimääräisen keskikenttäpelaajan ja pelanneet 4-5-1-muodostelmassa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat