Mainos

Bassorumpu potki Fogertyn konsertissa

Tuhannet farkkuasuiset fanit saapuivat eilisiltana kuuntelemaanJohn Fogertyä ja hänen kuusihenkistä yhtyettään Helsingin areenaan.

Fogerty on konsertoinut Suomessa neljästi, viimeksi kolme vuotta sitten. Huomenna 63 vuotta täyttävä muusikko on loistavassa fyysisessä kunnossa. Laulu ja soitto kulkevat energisesti ja iloisesti.

Ruutupaitainen Fogerty veti kaksituntisen setin hengästyttävällä vauhdilla. Kitara vaihtui lähes joka kappaleessa.

Yleisö tuntui lämpenevän eniten setin puolivälissä kuullulle jaksolle CCR-klassikoita. Down on the corner, Bad moon rising ja Midnight special upposivat kuulijaan ja koko yleisön yhteiseen muistiin.

Nuo kappaleet oli myös sovitettu ja miksattu lähemmäs alkuperäistä CCR-soundia. Rummut olivat vaimeampia ja temponvaihteluille löytyi tilaa.

Iso osa konsertista oli miksattu niin, että rumpusoundi jytisi huumaavana kitaravallin päällä. Bassorumpu potki palleaan ja korviin, välillä turhan kovaa. Yllättävän harva käytti korvatulppia, omistani olin kiitollinen.

Fogerty ryhtyi myös välittömäksi. Hän näytti kuusivuotiaan tyttärensä piirtämää merihevosen kuvaa ja vaati yleisöä todistamaan sen maailman parhaaksi. Selvisi yksi asia, mistä muusikko ammentaa energiaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.