Mainos

Basran levottomuudet jatkuvat toista päivää

Levottomuudet ovat jatkuneet Basrassa Irakissa. Irakilaiset mielenosoittajat ovat protestoineet väkivaltaisesti polttoainepulaa ja useita henkilöitä on loukkaantunut yhteenotoissa brittijoukkojen kanssa.

Ainakin yksi mellakoitsija on kuollut ja kaksi haavoittunut Irakin eteläisessä öljykaupungissa Basrassa tänään jo toista päivää jatkuneissa levottomuuksissa. Kaupunkiin sijoitetut brittijoukot joutuivat ampumaan useita varoituslaukauksia hillitäkseen autoja ja autonrenkaita polttaneita mielenosoittajia.

Väkijoukko protestoi voimakkaasti alueen sähkö- ja polttoainepulaa vastaan. Liittouman mukaan ongelmat Basran sähkönjakelussa johtuvat sabotaasista, jolla pyritään synnyttämään levottomuutta.

Britit raportoivat myös surmanneensa kolme irakilaista kolmessa eri yhteenotossa Etelä-Irakissa Maysan alueella. Liittouman tiedottaja Amy Abott ei kuitenkaan antanut tapahtumista tarkempia tietoja.

Iskuja myös Pohjois-Irakissa

Pohjois-Irakissa hyökkäykset Yhdysvaltain armeijan joukkoja vastaan jatkuivat tänään, kun kymmenen irakilaista ja kaksi amerikkalaissotilasta sai surmansa kranaatti-iskussa Bagdadin yliopiston tuntumassa.

-Työntekijät olivat kantamassa huonekaluja yliopistorakennukseen, kun jostakin heitettiin kranaatti kohti amerikkalaisia, mutta se osuikin meihin, yliopiston autonkuljettaja Samir Hato kertoi.

Myös Bagdadin pohjoispuolella sijaitsevassa Tikritin kaupungissa tehdyssä iskussa haavoittui sunnuntaina kaksi amerikkalaissotilasta. Amerikkalaislähteiden mukaan sotilaat haavoittuivat pommin räjähdettyä heidän kuorma-autonsa alla.

Irakin väliaikaishallinnon johtaja Paul Bremer uskoo satojen sodan aikana maasta paenneiden sissien palanneen ja suunnittelevan nyt mittavia iskuja. Bremer sanoi sunnuntaina The New York Times -lehden haastattelussa, että Ansar al Islam -ryhmän taistelijat pakenivat sodan jaloista Iraniin ja palasivat sitten takaisin varsinaisen sodan loputtua.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.