Mainos

Baskimaa & Rioja

Espanjan Baskimaan pääkaupunki San Sebastian levittäytyy Atlantin rannikolle kahden hevosenkenkää muistuttavan lahden ympärille. Paikalliset ovat yhtä mieltä siitä, että Espanjan parasta ruokaa saa Baskimaasta. San Sebastianissa kokit on David Beckhamin kaltaisia supertähtiä.

San Sebastian on ehkä maailman paras paikka hyvälle tapakierrokselle. Vierailemisen arvoisessa vanhassa kaupungissa on tapasbaareja vieri vieressä! Tapas on erään tarinan mukaan syntynyt, kun tarjoilija on pistänyt baarissa asiakkaan viinilasin päälle makkarapalan tai jonkun muun pienen herkun lasin ”kanneksi”. Kansi on espanjaksi tapas.

Tammitynnyrin aromeja

Espanjan kuuluisin viinialue Rioja sijaitsee Espanjan pohjoisosassa. Alueella tehdään lähes neljäkymmentä prosenttia koko maan DO-viinituotannosta. Rioja jakautuu kolmeen eri ala-alueeseen, jotka ovat Rioja Alavesa, Rioja Alta ja Rioja Baja. Tärkein rypäle on ehdottomasti Tempranillo.

Riojassa on tehty Espanjan merkittävimmät viinit aina 90-luvun alkuun asti. Silloin alkoi tulla uusia, hyviä viinialueita ympäri maata. Riojan oli pakko muuttaa viinejään, koska niitä pidettiin vanhanaikaisina.

Rioja Alavesen yksi tärkeimpiä viinintuottajia on Faustino, jonka punaviinit tunnetaan ympäri mailmaa. Faustinon pullojen etikettejä koristavat Rembrantmaiset taiteilijapotretit. Tällä hetkellä Faustinolla on eri tuoteperheitä ympäri Espanjaa.

Riojassa punaviinejä kypsytetään sekä tammitynnyreissä että pulloissa. Vaikka punaviinien hedelmäisyyttä on saatu lisätyksi, tammesta tuleva vaniljan aromi on monissa viineissä edelleen jäljellä. Mutta nykyään Riojassa tehdään tuhtien ja tammisten viinien lisäksi myös kevyempiä ja hedelmäisiä viinejä. Crianza, Reserva ja Gran Reserva ovat kolme erilaista laatuluokitusta Riojan viineille.

Jaakon vinkit:

Hotel San Sebastian
Avda Zumalacárregui 20, 20008 San Sebastian
+34 (0) 943 316 660, sansebastian@aranzazu-hoteles.com
www.aranzazu-hoteles.com

Hotel Antigua Bodega de D. Cosme Palacio
Ctra. El Ciego s/n, 01300 Laguardia
+34 945 621195, Fax: +34 945 600210, antiguabodega@cosmepalacio.com
www.habarcelo.es

Käymisen arvoiset Riojan kylät: Logrono ja pääkaupunki Laguardia

(Viinin viemää 18.1.2007)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.