Mainos

Baskijohtajat: ETA:lle mallia IRA:sta

Espanjan baskialueen hallitus kehotti tänään baskiseparatistien ETA-järjestöä noudattamaan Irlannin tasavaltalaisarmeijan IRA:n esimerkkiä ja julistamaan tulitauon.

Hallitus antoi vetoomuksensa viikko sen jälkeen, kun ETA murhasi espanjalaisen kunnallispoliitikon. Murha sai miljoonat ihmiset lähtemään kaduille osoittamaan mieltään baskijärjestön väkivaltaa vastaan.

Baskien sisäministerin Juan Maria Atutxan mukaan ETA:lla on on nyt "historiallinen tilaisuus antaa rauhan ja toivon tulevaisuus tälle kansalle". Hän kehotti myös ETA:n poliittista siipeä Herri Batasunaa noudattamaan IRA:n poliittisen siiven Sinn Feinin esimerkkiä ja antamaan tukensa tulitaukovetoomukselle.

ETA:n viimeksi julistama tulitauko kesti vain viikon vuonna 1996. Sissit lopettivat tällöin tulitauon torjuttuaan hallituksen vaatimuksen, jonka mukaan järjestön on lopetettava kokonaan väkivaltaisuudet ennen kuin mitään rauhanneuvotteluja voidaan käydä.

Viikko sitten surmattua kunnallispoliitikkoa muistettiin myös tänään Espanjassa. Kirkonkellot löivät eri puolilla maata viiden minuutin ajan myötätunnon osoituksena murhatun 29-vuotiaan miehen perheelle.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.