Mainos

Barsebäckin reaktoria ei suljeta

Barsebäckin ydinvoimalan ykkösreaktoria ei suljeta 1. heinäkuuta, kuten oli aiemmin päätetty. Ruotsin korkein hallinto-oikeus on suostunut voimayhtiö Sydkraftin pyyntöön, jonka mukaan sulkemista lykätään kunnes sulkemispäätöksen juridinen käsittely on saatu päätökseen. Asiassa ei ole odotettavissa päätöstä ennen kesää, hallinto-oikeus ilmoitti tänään antamassaan lausunnossa.

Ruotsin hallitus päätti helmikuussa, että ydinvoimalan ykkösreaktori suljetaan viimeistään 1. heinäkuuta. Päätöksen taustalla oli viime vuonna solmittu poliittinen sopimus, jonka mukaan ruotsalaista ydinvoimaa aletaan supistaa ja korvata muilla energiamuodoilla. Kysymys ydinvoimaloiden sulkemisesta on kuitenkin ollut hyvin kiistanalainen Ruotsissa.

Ruotsin pääministeri Göran Persson uskoo, että Barsebäckin ydinvoimalan ykkösreaktori voidaan kuitenkin sulkea suunnitellusti heinäkuun alussa. Persson esitti kantansa toimittajille Tukholmassa.

Barsebäckin omistava voimayhtiö Sydkraft on vastustanut ydinvoimalan sulkemista. Hallinto-oikeuden mukaan voimayhtiölle aiheutuisi suuria kustannuksia, jos ykkösreaktori nyt suljettaisiin ja se mahdollisesti jouduttaisiin myöhemmin käynnistämään uudelleen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.