Mainos

Barroson komissiovaihdokset lähes valmiit

Tulevan EU:n komission puheenjohtaja odottaa enää vain Italian päätöstä komissaariehdokkaastaan.

EU:n komission puheenjohtajaksi tuleva portugalilainen José Manuel Barroso on ilmoittanut, että hänen esityksensä komission tulevasta kokoonpanosta on lähes valmis. Vain Italian pääministerin Silvio Berlusconin odotetaan enää vahvistavan, kuka korvaa komissiossa Rocco Buttiglionen, joka vetäytyi ehdokkuudesta viime lauantaina.

EU:n konservatiivipuolueiden johtajien kokouksessa vieraillut Barroso ei kuitenkaan halunnut tarkentaa muutoksia ennen kuin Italia nimeää komissaariehdokkaansa.

- Minulla ei ole vielä Italian nimeä. Tiedän, että Berlusconi yrittää parhaansa esitelläkseen mahdollisen Italian ehdokkaan niin pian kuin mahdollista, hän sanoi toimittajille

Vahvimmin esillä uudeksi italialaisehdokkaaksi ovat olleet ulkoministeri Franco Frattini sekä entinen talousministeri Giulio Tremonti.

Barroson komission kokoonpano nousee keskusteluihin EU-maiden johtajien huippukokouksessa, joka alkoi alkuillalla Brysselissä. Barroson alkuperäisestä komissiosta on nyt vaihdettu kaksi siihen ehdolla ollutta, Italian Buttiglione ja Latvian Ingrida Udre.

Vanhanen: Ei painetta vaihtaa Rehnin salkkua

Pääministeri Matti Vanhanen ei usko, että Suomen EU-komissaarin Olli Rehnin tulevaan salkkuun kohdistuu edelleenkään muutospaineita.

-Pidämme kiinni laajentumissalkusta, Vanhanen sanoi.

Brysselissä on liikkunut huhuja, joiden mukaan Saksa olisi sittenkin kiinnostunut saamaan itselleen laajentumisasiat. Tulevassa komissiossa saksalaiskomissaari Günter Verheugen on saanut teollisuuskomissaarin salkun.

-Minä en ole tällaisia huhuja kuullut. Barroso olisi yhteydessä, jos paineita (salkun vaihtamiseen) olisi, Vanhanen sanoi.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 04.11.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.