Mainos

Barrosoa tentattiin aluetuista

EU:n komission puheenjohtaja arvioi seminaarikeskustelussa, että EU-rahaa tarvitsevat Suomen alueet tulevat saamaan aluetukea myös seuraavalla rahoituskaudella.

EU-komission puheenjohtaja José Manuel Barroso puhui tänään Helsingissä Suomen kymmenvuotisen EU-jäsenyyden kunniaksi järjestetyssä seminaarissa.

Seminaarissa käsiteltiin muiden muassa aluetukia. Suomalaisten puheenvuoroissa nousi esiin huoli EU:lta saatavista tuista. Niiden pelätään romahtavan, kun EU suuntaa jatkossa varoja ennen muuta uusiin, köyhempiin jäsenmaihin.

Barroso muistutti, että Suomi on yksi Euroopan ja maailman rikkaimpia maita. Hänen mielestään voisi yhtälailla kysyä, miksi EU-rahaa annetaan tietyille Suomen alueille.

- EU:n periaate on, että tukea annetaan sitä tarvitseville alueille riippumatta siitä onko maa suuri vai pieni, rikas vai köyhä. Tämä on solidaarisuutta. Uskonkin, että Suomessa tukea tarvitsevat alueet saavat sitä myös vuosina 2007 - 2013, Barroso selvitti.

Pääministeri Matti Vanhanen oli puheenvuorossaan hyvin realistinen. Hän arvioi, että seuraavalla rahoituskaudella unioni vähentää aluepoliittista panostaan vanhojen jäsenmaiden osalta.

- Tämä merkitsee olennaista huononnusta monille Suomen alueille. Sen vuoksi katson, että kansalliseen aluepolitiikkaan tulee saada lisää joustavuutta, Vanhanen muotoili.

Barroso tapaa myös Halosen

Pääministerin järjestämässä seminaarissa puhuivat myös Hollannin entinen pääministeri Wim Kok sekä Suomen entiset pääministerit Paavo Lipponen ja Esko Aho.

Barroso saapui Suomeen jo eilen illalla ja tapasi pääministeri Vanhasen työillallisella. Hän tapaa vierailunsa aikana myös presidentti Tarja Halosen.

Barroson vierailu Suomeen on ensimmäinen sen jälkeen kun hän otti marraskuussa vastaan komission puheenjohtajan tehtävät. Viime syyskuussa hän kävi kuitenkin tapaamassa pääministeri Vanhasta tulevan pääkomissaarin ominaisuudessa.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 04.03.2005)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja