Mainos

Barroso varoittaa vesittämästä ilmastosopimusta

EU-komission puheenjohtaja Jose Manuel Barroso varoittaa EU-johtajia vesittämästä pyrkimyksiä saada aikaan kansainvälinen ilmastosopimus.

Barroson mielestä nyt ei ole aika tehdä järjestelyjä eurooppalaisen teollisuuden suojelemiseksi. EU:n kaksipäiväinen huippukokous alkoi tänään Brysselissä.

EU:n päämiehet saapuivat reilu tunti sitten kokoukseen, jota on jo ennakkon luonnehdittu sopuisaksi. Kokouksessa ei olekaan tarkoitus puuttua EU:n energiapaketin yksityiskohtiin, vain kuitata, että unioni on sitoutunut päästövähennyksiin.

Suomi on lobannut energiaa paljon käyttävän teollisuuden puolesta. Suomen mielestä energiaintensiivisen teollisuuden asema pitää kansainvälisessä kilpailussa turvata antamalla sille ilmaisia kiintiöitä päästökaupassa jo pian, etteivät investoinnit karkaisi EU:n ulkopuolelle.

Barroson mielestä nyt ei ole aika tehdä järjestelyjä eurooppalaisen teollisuuden suojelemiseksi.

Euroopan komission mielestä ratkaisut päästökaupan ulkopuolelle jäävistä teollisuudenaloista pitää tehdä vasta parin vuoden kuluttua - Kööpenhaminan kansainvälisen ilmastokokouksen jälkeen. Kööpenhaminassa yritetään sopia kansainvälisestä sopimuksesta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.