Mainos

Barroso: Suomen EU-linja yhteistyöhaluinen ja luotettava

EU-komission puheenjohtajan Jose Manuel Barroson mukaan Suomen EU-politiikan linja on "yhteistyöhaluinen ja luotettava".

Barroson mukaan Suomen EU-linjassa ei ole tapahtunut muutosta kevään vaalien jälkeen, vaan pääministeri Jyrki Kataisen (kok.) hallitus on jatkanut edeltäjiensä viitoittamalla Eurooppa-myönteisellä linjalla.

Katainen tapasi Barroson tänään Brysselissä.

Barroson mukaan tiukka linja Kreikan vakuuskysymyksessä sekä Romanian ja Bulgarian Schengen-jäsenyydessä ei ole tehnyt Suomesta EU-häirikköä.

–Jäsenmaiden täytyy puolustaa kansallisia etujaan, ja joskus niillä on erilaisia näkemyksiä. Olennaista on, että etuja puolustetaan yhteistyöhaluisella ja luotettavalla tavalla. Suomi on toiminut juuri näin, Barroso sanoi Kataisen kanssa pitämässään tiedotustilaisuudessa.

Barroso arvioi, että Suomen ja muiden euromaiden Kreikan vakuuskysymyksessä maanantaina saavuttama ratkaisu on "merkittävä askel eteenpäin".

Barroson mukaan muu Eurooppa voi ottaa Suomesta mallia siinä, miten maa voi nousta vakavasta lamasta panostamalla koulutukseen ja innovaatioihin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.