Mainos

Barroso peräänkuuluttaa EU-johtajia tukemaan paavia

EU-komission puheenjohtajan mielestä ongelma ei ole paavin lausunto, vaan ennemminkin siitä kummunneet ääri-islamilaisten reaktiot.

Useamman EU-johtajan olisi pitänyt tukea paavia tämän islamia koskeneista kommenteista nousseessa kohussa, sanoo EU-komission puheenjohtaja Jose Manuel Barroso Die Welt -lehden haastattelussa.

Barroson mukaan Euroopan johtajien olisi pitänyt tukea paavin oikeutta ilmaista mielipiteensä. Barroson mielestä ongelma ei ole paavin lausunto, vaan ennemminkin siitä kummunneet ääri-islamilaisten reaktiot. Hän uskoo, etteivät eurooppalaiset uskaltaneet avata suutaan, koska he pelkäsivät mahdollista vastakkainasettelua ja vaalivat tiettyä poliittista korrektiutta.

Barroso kannustaa Eurooppaa puolustamaan arvojaan ja kehottaa islamilaisen maailman maltillisia johtajia ottamaan välimatkaa ääri-islamilaisiin.

Paavi Benedictus XVI käytti saksalaisessa yliopistossa viime viikolla pitämässään luennossa lainausta keskiaikaisesta tekstistä, jossa sanottiin muun muassa profeetta Muhammadin tuoneen mukanaan vain pahoja ja julmia asioita.

Tapaus nostatti mielenosoituksia muslimimaissa eri puolilla maailmaa. Paavi on pahoitellut puheensa aiheuttamaa tunnekuohua ja vakuuttanut, että teksti ei kuvaa hänen henkilökohtaista mielipidettään.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.