Mainos

Barroso ja Juncker puhuivat perustuslain puolesta

EU-komission puheenjohtajan mukaan mikään maa ei ole päättänyt vielä lopullisesti luopua ratifioinnista. Aiheesta keskustellaan vielä huippukokouksessa ensi viikolla.

EU:n komission puheenjohtaja Jose Manuel Barroso korosti tänään, että jäsenmaiden päätös siitä, koska ja miten ne ratifioivat EU:n perustuslain, on niiden oma asia.

Barroson mukaan mikään maa ei ole vielä päättänyt lopullisesti luopua ratifioinnista.

- En ole tähän mennessä kuullut minkään jäsenmaan sanovan, että se aikoo tehdä lopullisen päätöksen. Kaikilta jäsenmailta, mukaan lukien Britannialta, saamieni viitteiden mukaan ne haluavat keskustella aiheesta Eurooppa-neuvostossa, Barroso sanoi.

Eurooppa-neuvosto eli EU:n huippukokous pidetään ensi viikon torstaina ja perjantaina.

Myös EU:n puheenjohtajamaan Luxemburgin pääministeri Jean-Claude Juncker korosti omassa lausunnossaan, ettei perustuslain ratifiointiprosessi ole kuollut, vaikka Britannia aikookin luopua omasta kansanäänestyksestään. Brittien piti päästä uurnille ensi vuonna.

Portugali pitää kiinni kansanäänestyksestä

Portugali aikoo järjestää kansanäänestyksen EU:n perustuslaista syksyllä suunnitelmien mukaan huolimatta Britannian päätöksestä jäädyttää toistaiseksi oma äänestyksensä, vakuutti Portugalin ulkoministeri Diogo Freitas do Amaral tänään.

Ulkoministerin mukaan Portugali luopuu suunnitelmastaan vain, jos EU-johtajat huippukokouksessaan sopivat jäsenmaiden jäljellä olevien kansanäänestysten peruuttamisesta tai lykkäämisestä.

- Emme kuitenkaan odota näin tapahtuvan, Freitas do Amaral täsmensi.

Aiemmin tänään ministeri kertoi henkilökohtaisen mielipiteensä kuitenkin olevan, ettei EU:n perustuslaillinen sopimus ole enää elinkelpoinen.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.