Mainos

Barghouti saattaa vetäytyä presidenttikilvasta

Vankilassa istuva Marwan Barghouti vetäytyy palestiinalaisten presidenttikilvasta, jos Fatah-järjestön virallinen ehdokas Mahmoud Abbas yhtyy hänen poliittisiin vaatimuksiinsa. Asiasta kertoo Fatahin edustaja.

Barghouti käy mielipidemittausten mukaan kovaa kilpaa Abbasin kanssa 9. tammikuuta pidettävissä vaaleissa, joissa valitaan seuraaja Jasser Arafatille. Barghoutin vaatimukset näyttävät olevan samassa linjassa perinteisten palestiinalaisten kantojen kanssa, mikä viittaisi siihen, että hänen vetäytymisensä saattaa olla vain ajan kysymys.

Fatahin edustajan mukaan Barghouti haluaa Abbasin pitävän kiinni siitä, että Itä-Jerusalemista tulee palestiinalaisvaltion pääkaupunki ja että pakolaisongelma on ratkaistava oikeudenmukaisesti. Israelin on myös vedettävä joukkonsa Länsirannalta ennen vaaleja ja pidettävä ne pois myöhemminkin ja keskeyttävä muurin rakentaminen miehitetyille alueille.

Abbas itse sanoo vastustavansa yrityksiä painostaa Barghouti luopumaan ehdokkuudestaan.

-Kenenkään ehdokkuus ei häiritse meitä, Abbas sanoi tavattuaan Libanonin pääministerin Omar Karamehin.

USA:lta palestiinalaishallinnolle 20 miljoonaa

Yhdysvallat myöntävää palestiinalaishallinnolle 20 miljoonaa dollaria auttaakseen sitä selviämään talousongelmistaan. Presidentti George Bushin hallinnon edustaja sanoi toivovansa, että Yhdysvaltain antama apu rohkaisee myös muita maita lahjoituksiin.

Palestiinalaishallinto kärsii vakavasta talouskriisistä, koska verotulot ovat pudonneet palestiinalaisten talouden romahduttaneiden väkivaltaisuuksien vuoksi.

Yhdysvaltain antamasta avusta kertoi myös maan apulaisulkoministeri William Burns Oslossa pidetyssä palestiinalaisapua käsittelevässä konferenssissa. Hänen mukaansa kaikkien täytyy nyt toimia tänä arkaluontoisena hetkenä ymmärtäen mitä on vaakalaudalla.

Bushin hallinnon edustajan mukaan palestiinalaishallinnon toimivuus on nyt tärkeämpää kuin koskaan, kun muistetaan tulossa olevat presidentinvaalit.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.