Mainos

Barcelonassa monenlaisia laitejulkistuksia - Nokialta ei

Barcelonassa järjestettävä Mobile World Congress on vuoden suurin langattoman teknologian tapahtuma. Tapahtumaan tulee kaikkiaan noin 1300 näytteilleasettajaa ja kymmeniä tuhansia vierailijoita. Tapahtumassa esitellään lukuisia laiteuutuuksia ja mobiilisovelluksia.

Perjantaista lähtien on kohistu Nokian ja Microsoftin yhteistyöstä. MTV3:n it-toimittaja Jari Heikkilä kertoo, että tämä näkyy myös Barcelonassa.

- Se on suuri uutinen täälläkin. Nokian ja Microsoftin kärkihahmojen sanomisia kuunnellaan nyt tarkasti. Eilen illalla (Nokian toimitusjohtaja) Stephen Elop kiisti väitteet, joiden mukaan hänet olisi ujutettu Nokialle valmistelemaan yhtiön myymistä Microsoftille. Samassa tilaisuudessa kerrottiin myös ensimmäisen Windows Phone -käyttöjärjestelmää käyttävän nokialaisen tulevan ehkä markkinoille jo tämän vuoden aikana, Heikkilä kertoo.

Heikkilän mukaan Elop aikoo puhua ylihuomenna haasteista, jotka liittyvät kännyköiden käyttäjäystävällisyyteen. Microsoftin johtaja Steve Ballmer pitää tänään oman puheensa.

Nokia ei kisaa palkinnoista

Heikkilän mukaan Nokialta ei ole ilmeisesti tulossa Barcelonassa laitejulkistuksia.

- Monelta muulta valmistajalta sen sijaan tulee merkittäviäkin julkistuksia. Esimerkiksi Samsung julkisti eilen seuraajan suositulle Galaxy S –älypuhelimelle. Lisäksi esiteltiin Samsungin uusi tablet-tietokone. Sony Ericssonilta on julkistanut mielenkiintoa herättäneen PlayStation-pelipuhelin. LG:ltä on tulossa 3D-kännykkä, jolla voi ottaa kolmiulotteisia valokuvia ja videoita.

Heikkilä jatkaa, että Inteliltä on tulossa ehkä laitteita, jotka käyttävät Nokian kanssa yhteistyönä kehitettyä MeeGo-käyttöjärjestelmää.

- Ylipäätään sovelluspuoli tulee olemaan vahvasti esillä, vaan kuten Nokian strategiamuutoksen yhteydessä todettiin, niin pelkät hyvät laitteet eivät riitä, vaan käyttäjät haluavat niihin toimivia sisältöjä, Heikkilä kertoo.

Barcelonassa järjestetään huomenna palkintogaala, jossa jaetaan tunnustuksia useissa eri kategorioissa. Vuoden parhaasta mobiilililaitteesta kisaavat muun muassa Apple, HTC ja Samsung. Nokia ei ehdokkaiden joukossa.

- Parhaasta mobiilisovelluksen tittelistä kisaa kuitenkin hitiksi noussut suomalaisen Rovio Mobilen Angry Birds -peli.

Katso Jari Heikkilän kommentit Barcelonasta: (Huomenta Suomi 14.2.2011)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.