Mainos

Barak vihjaili palestiinalaisvaltiosta

Israelin pääministeri Ehud Barak vihjasi tänään, että itsenäisen palestiinalaisvaltion perustaminen voisi olla tulevaisuudessa mahdollista.

Tosin ehdot valtion perustamiselle ovat jo aikaisemmin osoittautuneet palestiinalaisille mahdottomiksi hyväksyä.

-Kukaan ei varmasti vakavissaan usko, että alue voitaisiin muodostaa protektroraatin tai autonomian muotoisena useista alueista kartalla, niin että niillä ei ole yhteyttä toisiinsa, Barak sanoi hallituksen kokouksessa pääministerin viraston tiedotteen mukaan.

Barak lisäsi kuitenkin, että Israel vaatii edelleen itselleen koko Jerusalemin hallintaa. Samoin noin 200 000 israelilaisen uudisasukkaan Länsirannalla on säilyttävä Israelin hallinnon alla.

Palestiinalaiset ovat vaatineet itsenäisen valtion muodostamista Länsirannalle ja Gazaan sekä Jerusalemin arabialueita. Myös kaikkien israelilaisten uudisasukkaiden olisi poistuttava Länsirannalta.

Uudisasukkaat vaativat tänään kaikkien uusien alueluovutusten jäädyttämistä, kunnes ne on hyväksytty kansanäänestyksessä. Barakin oli määrä tavata tänään uudisasukkaiden johtajat, mutta hän perui tapaamisen.

Myös Nobelin rauhanpalkinnon saanut entinen pääministeri Shimon Peres vaati tänään Barakia tunnustamaan "demokraattisen ja demilitarisoidun" palestiinalaisvaltion perustamisen.
(STT-Reuters-AP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.