Mainos

Barak vetosi rauhan puolesta

Israelin uusi pääministeri Ehud Barak on virkaanastujaispuheesssaan vedonnot arabimaiden johtajiin rauhan saamiseksi Lähi-itään.

Barak vakuutti, ettei hän aio sivuuttaa palestiinalaisia Lähi-idän rauhanprosessissa, vaan pitää heitä tasavertaisina neuvottelukumppaneina Libanonin ja Syyrian rinnalla.

Hallituskokoonpanon muovaaminen vei Israelin työväenpuolueen johtajalta Barakilta yli puolitoista kuukautta. Laajapohjaisessa hallituksessa on mukana peräti seitsemän puoluetta ja sillä on takanaan 75 edustajaa Israelin 120-paikkaisesta parlamentista.

Arafat valmis yhteistyöhön

Palestiinalaisten presidentti Jasser Arafat toivottaa tervetulleeksi Israelin pääministerin Ehud Barakin rauhanaloitteen. -Me olemme valmiita työskentelemään yhdessä rauhan puolesta, Arafat sanoi.

Kun Arafatilta kysyttiin, koska hän ja Barak voisivat tavata ensimmäisen kerran, Arafat vastasi "hyvin pian", mutta ei antanut tarkkaa ajankohtaa. Israelilaiset lehdistölähteet ovat arvelleet, että Arafat ja Barak voisivat tavata mahdollisesti jo ensi maanantaina.

Arafat ja muut palestiinalaisjohtajat ovat olleet huolissaan siitä, että Barak antaisi rauhanponnisteluissa etusijan Syyrialle, ennen keskittymistään poliittisesti vaikeaan palestiinalaiskysymykseen.

-Barakin valinnan jälkeen rauhanprosessi sai uutta toivoa. Meidän ei pitäisi katsoa tapahtumia mustien lasien läpi. Kävipä miten tahansa, tilanne tulee olemaan paljon parempi kuin kolme viimeistä vuotta Netanyahun hallintoa, sanoi palestiinalaisten pääneuvottelija Mahmoud Abbas.
(MTV3-STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.