Mainos

Barak uhannut lopettaa rauhanneuvottelut

Israelin pääministeri Ehud Barak uhkaa lopettaa Lähi-idän rauhanneuvottelut, jos väkivaltaisuudet Israelissa eivät lopu kahden päivän kuluessa. Israel sanoi myös eilen illalla irti rauhankumppanuuden palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin kanssa. Palestiinalaiset ilmoittivat heti, etteivät he hyväksy Barakin uhkausta katkaista rauhanneuvottelut.

Israelissa ja palestiinalaisalueilla kummatkin osapuolet varautuvat uusiin väkivallantekoihin.

Uutistoimistojen mukaan palestiinalaisten turvallisuusjoukot asetettiin valmiustilaan myöhään eilen illalla. Israelin radio puolestaan kertoi, että pääministeri Ehud Barak määräsi Gazan lentokentän suljettavaksi lentoliikenteeltä yön ajaksi. Vain palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin yksityiskone sai lentoluvan.

Israel päätti sulkea Gazan lentokentän sen jälkeen, kun kentän suunnalta oli ammuttu israelilaisia kuljettanutta linja-autoa. Tulituksessa loukkaantui kahdeksan bussin matkustajaa.

Palestiinalaisten tiedotusministeri Abed Rabbo ilmoitti eilen illalla, etteivät palestiinalaiset hyväksy Israelin pääministerin Ehud Barakin uhkausta katkaista rauhanneuvottelut, jos palestiinalaisjohto ei saa palestiinalaisalueelta Israeliin ja nyt myös Libanoniin levinneitä kahakoita loppumaan kahdessa vuorokaudessa.

Yli viikon kestäneissä väkivaltaisuuksissa on kuollut ainakin miltein sata ihmistä ja tuhansia on loukkaantunut.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.