Mainos

Barak toivoo huippukokousta kuukauden sisällä

Israelin pääministeri Ehud Barak haluaa järjestää Israelin, palestiinalaisten ja Yhdysvaltain välisen huippukokouksen ensi kuun aikana.

Barak ja Albright

Israelin pääministeri Ehud Barak kertoi huippukokoussuunnitelmistaan maassa valtiovierailulla olevalle Yhdysvaltain ulkoministeri Madeline Albrightille. Barak ja Albrigt tapasivat toisensa Jerusalemissa.

Israelin vierailullaan Albrightin on tarkoitus selvittää, onko aika kypsä huippukokoukselle. Hän aikoo tavata palestiinalaisjohtaja Jasser Arafatin tänään ja raportoida vierailunsa tuloksista Yhdysvaltain presidentti Bill Clintonille.

Israelilaiset ja palestiinalaiset neuvottelijat ovat ilmoittaneet olevansa yhä täysin vastakkaisilla kannoilla kaikissa rauhansopimuksen tärkeimmissä kysymyksissä. Erimielisyydet koskevat Jerusalemin hallintaa, tulevan Palestiinan valtion rajoja ja palestiinalaispakolaisten kohtaloa.

Samaan aikaan kun Barak ja Albright keskustelivat huippukokoustoiveista, tuhannet juutalaiset uudisasukkaat osoittivat Jerusalemissa mieltään tulevaa rauhansopimusta kohtaan. Vastarintaa nostattanut sopimus edellyttäisi maa-alueiden luovuttamista palestiinalaisille Länsirannalla ja Gazassa.

Israel ja Palestiina ovat sitoutuneet allekirjoittamaan lopullisen sopimuksen syyskuun 13. päivään mennessä.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.