Mainos

Barak odottaa merkkejä tulitauosta

Israelin pääministeri Ehud Barak toivoo palestiinalaisten osoittavan merkkejä tulitauon toteuttamisesta. Barak sanoo olevansa pettynyt siihen, että palestiinalaisten johtaja Jasser Arafat ei odotusten vastaisesti tehnytkään ilmoitusta väkivaltaisuuksien lopettamisesta Lähi-idässä. Sen sijaan Arafat kehotti kansaansa käyttämään rauhanomaisia keinoja itsenäisyystaistelussa.

Jerusalemin eilisen kahden ihmisen hengen vaatineen autopommin on pelätty myös viivyttäneen tulitaukosopimuksen julkaisemista. Räjähdyksen tekijäksi on ilmoittautunut rauhanprosessia vastustava palestiinalaisten muslimisissien Jihad-ryhmä.

Arafat ja Israelin entinen pääministeri Shimon Peres sopivat toissa yönä Gazassa uusimmasta yrityksestä lakkauttaa Lähi-idän väkivaltaisuudet ja kunnioittaa sopimusta rauhanneuvottelujen jatkamisesta. Sovusta huolimatta väkivaltaisuudet jatkuivat Länsirannalla ja Gazassa.

Pääministeri Barakin turvallisuusneuvonantaja Danny Yatom on kertonut palestiinalaisviranomaisten yrittävän lopettaa yhteenotot, vaikka Länsirannalla ja Gazan kaistalla olikin tulitusta pitkin perjantain vastaista yötä.

-On totta, että yöllä oli tulitusta ja yhteenottoja. Tietojeni mukaan palestiinalaisten puolella yritetään kuitenkin rauhoittaa tilannetta, Yatom kertoi Israelin radiolle. -Valitettavasti nämä yritykset ovat tähän saakka olleet hedelmättömiä ja me olemme hyvin, hyvin pettyneitä tuloksiin. Minusta tuntuu siltä, että tulevina tunteina ja päivinä tulemme näkemään tehokkaampia yrityksiä ja saamaan parempia tuloksia, hän jatkoi.
(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.