Mainos

Barak: Israel toimiin väkivallan kukistamiseksi

Israelin pääministeri Ehud Barak on määrännyt armeijansa ryhtymään toimiin uusimman väkivalta-aallon lopettamiseksi miehitetyillä palestiinalaisalueilla.

-

Ehud Barakin määräyksen taustalla on kolmen israelilaisen ampuminen Länsirannalla aiemmin päivällä. Barak katsoo, että palestiinalaiset ovat vakavasti rikkoneet sopimuksia ja on määrännyt Israelin armeijan ryhtymään tarvittaviin toimiin.

Israelin pääministeri matkusti maanantaina puhujamatkalle Chicagoon neuvoteltuaan Suomen aikaa yöllä Washingtonissa Yhdysvaltain presidentin Bill Clintonin kanssa. Barakin kansliapäällikön mukaan Clinton on vaatinut palestiinalaisten presidenttiä Jasser Arafatia hillitsemään jyrkästi väkivaltaisuuksia, jotta rauhanneuvottelut voisivat jatkua lähitulevaisuudessa.

Palestiinalaiset surmasivat päivällä Länsirannalla kolme juutalaista tulittaessaan ohiajavasta autosta bussia ja henkilöautoa. Gazan alueella ammuttiin toistaiseksi hieman epäselvissä oloissa kaksi palestiinalaista. Lähes seitsemän viikkoa jatkuneet yhteenotot ovat tähän mennessä vaatineet 211 ihmisen hengen.

Neuvotteluissa ei läpimurtoa

-

Barakin ja Clintonin keskustelut väkivaltaisuuksien lopettamiseksi päättyivät varhain aamulla Suomen aikaa ilman läpimurtoa. Barak matkusti myöhemmin Washingtonista Chicagoon puhumaan juutalaisjärjestöjen kokouksessa. Israelin radion mukaan presidentti Clinton yrittää vielä virkakautensa loppuviikkoina järjestää huippukokouksen, johon osallistuisivat hän itse, Barak ja palestiinalaisten presidentti Jasser Arafat.

Barakin mukaan aamun keskusteluissa korostui se, miten tärkeää olisi saada kuusi viikkoa palestiinalaisalueilla jatkuneet väkivaltaisuudet päättymään ja päästä toteuttamaan Egyptissä viime kuussa solmittua rauhansopimusta. Barak tähdensi, että Israel pyrkii kyllä rauhaan, mutta rauhaan neuvottelupöydässä, ei toisen osapuolen painostuksesta.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.