Mainos

Barak haluaa puolustusministeriksi

Israelin pääministerivaalin voittanut työväenpuolueen johtaja Ehud Barak haluaa pitää myös puolustusministerin tehtävät aluksi itsellään. Tämä on Barakin mielestä tärkeää Lähi-idän rauhanprosessin kannalta.

Barak toteaa Maariv-lehden haastattelussa, että hän voi ensimmäisten kahden vuoden aikana arvioida, syntyykö rauhanneuvotteluissa diplomaattista läpimurtoa. Tänä aikana puolustusministerin salkku auttaa paljon, Barak sanoo.

Barak ei ole vielä aloittanut varsinaisia hallitusneuvotteluja muiden puolueiden kanssa. Hän sanoi lehtihaastattelussa pyrkivänsä mahdollisimman laajapohjaisen hallituksen muodostamiseen. Israelin keskusvaalilautakunta on julkistanut lopulliset viralliset tulokset maanantain vaaleista. Barakin ääniosuudeksi pääministerivaalissa varmistui 56,08 prosenttia, ja vaalit hävinnyt pääministeri Benjamin Netanyahu sai 43,92 prosenttia äänistä.

Tarkistuslaskennan myötä Israelin parlamenttiin, knessetiin, nousee vasemmistolaisen Meretz-puolueen riveissä myös ensimmäinen naispuolinen arabiedustaja Husania Jabara. Jabara on Beit Berlin yliopiston Lähi-idän tutkimuksen keskuksen johtaja.
(STT-MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.