Mainos

Barak epäilee rauhansopimuksen aikataulua

Israelin pääministeri Ehud Barak sanoi tänään, että Israel ja palestiinalaiset saattavat saada aikaan vain osittaisen sopimuksen syyskuuhun mennessä.

Syyskuun puoliväli on Israelin ja palestiinalaisten lopullisen rauhansopimuksen takaraja. -Ei ole mahdotonta, ettei pysyvää sopimusta palestiinalaisten kanssa saada aikaan syyskuuhun mennessä Israelin halukkuudesta huolimatta, sanoi Barak Israelin radion haastattelussa.

Barakin mukaan osapuolten olisi tässä tapauksessa tyytyminen osittaiseen sopimukseen, jonka ulkopuolelle jäävät asiat yritettäisiin ratkaista myöhemmin. Palestiinalaisten edustajat reagoivat Barakin lausuntoon äkäisesti.

-Israelin kanssa sovittua syyskuun aikataulua on kunnioitettava. Pyydämme Yhdysvaltoja lopettamaan Israelin viivytykset, sanoi palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin neuvonantaja Nabil Abu Rdainah.

Palestiinalaisten edustajien mukaan he eivät usko, että Barak tosissaan haluaa saada rauhansopimuksen aikaan syyskuuhun mennessä. Israelin ja palestiinalaisten edustajien on tarkoitus jatkaa rauhanneuvotteluja Washingtonin alueella maanantaina.

Yhdysvaltain presidentin Bill Clintonin on tarkoitus tavata Arafat 14. kesäkuuta. Israel ja palestiinalaiset ovat viime aikoina toistuvasti syyttäneet toisiaan neuvottelujen jarruttamisesta. Barakin sisäpoliittisten vaikeuksien uskotaan hidastavan rauhanprosessia. Israelin parlamentti asettui keskiviikkona tukemaan opposition esitystä parlamentin hajottamisesta ja ennenaikaisten vaalien järjestämisestä.

Esitys uhkaa Barakin haurasta hallituskoalitiota. Barak toisti tänään vakuutuksensa, ettei pikaisia vaaleja ole luvassa parlamentin äänestyksestä huolimatta.
(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.