Mainos

Bangladeshilaisia työntekijöitä kidutettiin Malesiassa

Työntekijöiden mukaan heitä hakattiin, jos he valittivat pilaantuneesta ruoasta. Malesiassa on hiljattain paljastunut useita työntekjiöiden pahoinpitelyitä.

Malesian poliisi tutkii 300 bangladeshilaisen työntekijän valitusta epäinhimillisestä kohtelusta.

Bangladeshilaisten työntekijöiden mukaan heidän malesialaiset työnantajansa muun muassa hakkasivat heitä ja syöttivät heille pilaantunutta ruokaa. Tapauksesta kertoo New Straits Times -sanomalehti.

Miehet tulivat Malesiaan töihin kolme kuukautta sitten. Heidän mukaansa työnantajat sulloivat heidät kaikki yhteen taloon odottamaan työlupiaan.

Kun he kuukautta myöhemmin aloittivat työt työnantajansa tehtaassa, he pääsivät asumaan väljemmin. Olot eivät kuitenkaan muuten parantuneet.

Yhden työntekijän mukaan heille syötettiin pilaantunutta ruokaa ja heitä hakattiin, jos he valittivat ruuasta. Sairastuneille ei annettu hoitoa. Miesten palkkakin alitti rajusti malesialaisen minimipalkan.

Malesiassa on viime aikoina tullut ilmi lukuisia ulkomaalaisten sisäköiden ja muiden työntekijöiden pahoinpitelytapauksia. Maan hallitus päätti hiljattain, että pahoinpitelyistä kiinni jääneitä työnantajia kielletään vastaisuudessa palkkaamasta ulkomaalaisia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.