Mainos

Bangkokissa ulkonaliikkumiskielto kolmeksi yöksi

Thaimaan pääkaupungissa Bangkokissa ja 23 provinssissa ollut ulkonaliikkumiskielto päättyi tänä aamuna paljastaen eilisen illan tuhotöiden seurauksen kaikessa laajuudessaan.

Tusinan verran rakennuksia on hiiltynyt mustiksi torsoiksi, niiden joukossa Thaimaan suurin ostosparatiisi Central World.

Ammuskelu ei ole vieläkään päätynyt. Sitä kuului keskustan temppelialueella, jonne parituhatta ihmistä oli kokoontunut suremaan menehtyneitä tovereitaan.

Uutistoimistojen mukaan poliisit ovat poistaneet mielenosoittajat temppelistä. Väkijoukon jäljiltä temppeliin jäi kuuden taisteluissa kuolleen mielenosoittajan ruumiit.

Armeija on työntynyt alueelle etsimään joukkoon mahdollisesti piiloutuneita militantteja. Mielenosoitus Bangkokin liikekortteleissa on ohi, ja aluetta siivotaan parhaillaan.

Bangkokin keskustassa sytytettiin eilen lähes 30 rakennusta tuleen. Tuhopolttajat iskivät muun muassa Thaimaan pörssiin, joka on suljettu ainakin loppuviikon ajan. Myös pankit ovat kiinni. Hyökkäyksiä tehtiin myös Pohjois-Thaimaassa.

Nyt levottomuudet ovat siirtyneet enemmän maan pohjois- ja koillisosiin. Viha ja katkeruus ovat pinnassa ja vastarinta on siirtymässä sissitoiminnaksi maan alle. Myös terrori-iskuja on jo uhattu jatkaa.

Maa on valumassa kovaa vauhtia kohti anarkiaa. Kahden kuukauden mielenosoitusralli on vienyt jo lähes 80 ihmishenkeä ja lähes 2 000 loukkaantunutta. Aineelliset vahingot ja taloudelliset menetykset ovat valtavat.

Viranomaiset ovat laajentaneet ulkonaliikkumiskiellon koskemaan myös kolmea seuraavaa yötä Bangkokissa sekä 23 muussa provinssissa.

Bangkokissa uskotaan, että tämä kriisi on pahin mitä turismille on tapahtunut maan historiassa. Toipumisen arvioidaan kestävän ainakin puoli vuotta.

Henkiset arvet eivät hymyjen maaksi kutsutussa maassa kuitenkaan parane niin nopeasti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.