Mainos

Bangkokissa luonnostellaan ilmastosopimusta

Kööpenhaminan ilmastokokouksen valmistelut jatkuvat tänään alkavassa kokouksessa Thaimaan Bangkokissa.

Eri maiden edustajiin kohdistuu suuria paineita, sillä neuvotteluilta odotetaan selkeitä tuloksia Kööpenhaminan ilmastokokousta varten. Kyseessä on viimeinen varsinainen neuvottelukierros ennen Kööpenhaminaa.

YK on asettanut Kööpenhaminan joulukuisen kokouksen aikarajaksi, jolloin kansanvälisen yhteisön on saatava aikaan uusi, Kioton sopimusta seuraava, laaja ilmastosopimus. Neuvottelijoiden tehtävä onkin Bangkokissa laatia uusi sopimusluonnos, jolla Kioton sopimus korvattaisiin. Tällä hetkellä sopimusluonnos on kuitenkin vielä täynnä aukkoja ja vaihtoehtoisia sanamuotoja.

Maiden delegaatiot Bangkokissa käsittelevät erityisesti teollisuusmaiden päästövähennyksistä ja kehitysmaiden toimista ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi.

- Aika ei vain painosta meitä. Se on lähes loppunut, sanoi YK:n ilmastosihteeristön johtaja Yvo de Boer jäsenmaiden edustajille. - Mutta kahdessa viikossa voimme ottaa selviä edistysaskelia niitä päämäriä kohti, jotka maailman johtajat ovat ilmastoneuvotteluille asettaneet ja tehdä yhteistyötä konkreettisten tulosten saavuttamiseksi.

Suomen pääneuvottelija Sirkka Haunia arvioi, että viimeviikkoinen YK:n ilmastohuippukokous antoi poliittista tukea sopimuksen syntymiselle.

Bangkokin kokous jatkuu lokakuun 9. päivään saakka.

(MTV3 - Reuters - STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.