Mainos

Bangkokissa käytetään jo voimakeinoja mielenosoittajia vastaan

Poliisin ja armeijan erikoisjoukot ovat ensi kertaa käyttäneet voimakeinoja joukkojen hajottamiseen Bangkokissa. Televisioaseman valtausta yrittäneitä tuhansia mielenosoittajia ammuttiin muun muassa vesitykeillä ja kyynelkaasuraketeilla. Ainakin 10 mielenosoittajaa loukkaantui.

Väkivaltaa on pyritty tähän asti välttämään jo pian kuukauden kestäneessä konfliktissa. Punaisiin paitoihin sonnustautuneet mielenosoittajat aloittivat liikekortteleiden ja hotellien valtauksen Bangkokissa 12. maaliskuuta. He haluavat hallituksen eroavan ja uudet vaalit. Hallitus on luvannut uudet vaalit aikaisintaan vuoden lopussa.

Tilanne kiristyi keskiviikkona Bangkokissa ja sen ympäristössä julistetun poikkeustilan takia. Viikonlopusta odotetaan levotonta. Paristakymmenestä punaisten paitojen johtajasta on tehty pidätysmääräys. Suositun televisioaseman sulkeminen sekä monen nettisivuston blokkaaminen on saanut väkijoukot raivoihinsa. PTV, eli "kansan televisio" on välittänyt vuorokauden ympäri kuvaa punaisten paitojen mielenosoituksesta. Se suljettiin poikkeustilan nojalla, koska sen sanottiin kiihottavan kansaa väkivaltaan. Myös paikallisradioasemia on suljettu.

Mielenosoitus on tullut maksamaan jo kymmeniä miljoonia menetettyinä turismituloina. Muun muassa yli 100 charter lentoa Kiinasta on peruttu.

Dhurakij Pundit yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan 60 prosenttia kansasta ei halua hallituksen vaihtoa ja 49 prosentin mielestä mielenosoitus pitäisi lopettaa välittömästi ja ihmisten olisi palattava koteihinsa.

Katso Petri Sarasteen raportti Bangkokista

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.