Mainos

Bangkokin sairaalat täyttyvät haavoittuneista

Tilanne Bangkokissa jatkuu yhä erittäin kriittisenä ja muistuttaa paikka paikoin jo kaupunkisotaa. Neljän päivän aikana 35 ihmistä on kuollut ja lähes 250 loukkaantunut mielenosoittajien ja hallituksen turvallisuusjoukkojen yhteenotoissa. Sunnuntain uhriluku nousi lopulta jo yhdeksään.

Tunnelma pääkaupungissa on kaoottinen ja sairaalat täyttyvät haavoittuneista, kertoo kirjeenvaihtajamme Petri Saraste paikanpäältä:

- Suurin osa haavoittuneista on siviilejä, mutta joukossa on myös mielenosoittajien sotilaallista siipeä ja turvallisuusjoukkojen sotilaita.

Uutistoimisto Reutersin mukaan mellakoissa on kuollut myös punapaitojen sotilaallinen johtaja. Huhtikuun puolivälissä veriseksi kääntyneissä mellakoissa on kuollut yhteensä jo noin 60 ihmistä.

- Kuolleiden joukossa on myös toimittajia ja kuvaajia, Saraste kertoo.

Poikkeustila sulkee kouluja ja ostoskeskuksia

Sotilaita on tuotu kaupunkiin jatkuvasti lisää ja punapaitojen ydinalueet on saarrettu. Kouluja, ostoskeskuksia ja ravintoloita ammottaa tyhjillään. Teitä ja katuja on suljettu ja tarkistuspisteitä on kaikkialla. Sarasteen mukaan Bangkokin aamun valkenevat päivä päivältä synkemmissä tunnelmissa:

- Pääministeri Abhisit sanoi televisiopuheessaan, että nyt enää sotilaallinen ratkaisu on ainoa mahdollinen näissä 2 kuukautta jatkuneissa mellakoissa. Se yritetään nyt saada päätökseen mahdollisimman pikaisesti. Kyynelkaasu ja kumiluodit ovat vaihtuneet oikeisiin ja kuolettaviin.

Ulkonaliikkumiskieltoa harkitaan ja jo 17 maakuntaan on julistettu poikkeustila. Levottomuuksien ei haluta leviävän koko maahan ja sitä kautta sisällissodaksi.

Katso Petri Sarasteen raportti Bangkokista

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.