Mainos

Bangkokin palossa loukkuun jäänyt suomalainen: Näin kun ihmiset luovuttivat

MTV:n uutiset tavoitti Bangkokin diskopalosta selvinneet kaksi suomalaismiestä. Miehet pelastuivat kuin ihmeen kaupalla tulimereksi muuttuneesta yökerhosta.

Singaporessa asuva Pasi Haatainen sai palovammoja käsivarsiinsa, olkapäähänsä ja selkäänsä sekä kymmenen tikkiä otsaansa. Helsinkiläinen Petri Vuohenoja selvisi puolestaan vähemmillä vammoilla.

- Noin 00.30 eli puolisen tuntia uuden vuoden jälkeen yökerho oli täynnä porukkaa. Itse olin yökerhon kellarissa sijaitsevassa vessassa ja pesin siinä käsiäni. Sitten alkoi tulla porukkaa kirkuen sinne alakertaan ja myös savua alkoi kantautua alakertaan. Ja samassa alkoikin jo tipahdella ihmisiä yläkerrasta tanssilattialta sinne alakertaan avonaisen portaikon kautta, Haatainen kuvaa palon ensihetkiä.

Haatainen kertoo, että yläkerta täyttyi muutamassa sekunnissa savusta.

- Ihmiset pyrkivät yläkertaan mutta pyörtyivät portaikossa välittömästi ja vyöryivät sitten saman tien sinne alakertaan.

Yökerhon yläkerrassa palon syttymishetkellä ollut Petri Vuohenoja kertoo palon saaneen alkunsa yökerhossa soittaneen bändin lavalla käyttämästä pyrotekniiasta. Palo levisi puiselta lavalta nopeasti muutamassa sekunnissa puiseen kattoon. Tämän jälkeen palo levisi räjädysmäisesti ja otti valtaansa koko yökerhon. Vuohenoja onnistui paeta tulimerestä ryömimällä.

Loukussa yökerhon vessassa - ihmiset lamaantuivat

Haatainen jäi puolestaan loukkuun yökerhon kellaritiloihin. Hänen mukaansa loukussa oli kaikkiaan noin 30-40 ihmistä. Mottiin jääneet ihmiset yrittivät etsiä ulospääsyä kellaritiloista mutta suotta.

- Ainoa mahdollisuus pelastua oli yläkerran kautta. Siinä alkoi sitten paniikki iskeä ja samalla menivät myös valot pois. Muovin ja savun haju oli todella vahva. Noin 1,5 minuutin kuluttua palon syttymisestä alkoi myös kellarin katto palaa ja savu levisi kokonaan myös kellariin. Sitten iski kokonaisvaltainen paniikki ja näin, että ihmiset ihan luovuttivat, Haatainen jatkaa.

Hän itse päätti yrittää keinolla millä hyvänsä yläkertaan.

- Päätin, että tänne minä en jää. Otin paidan pois päältäni, kastelin sen vessanpytyssä, panin suuni eteen ja lähdin yrittämään ulos. Siinä portaissa ei ollut enää ketään muita. Olin varmasti viimeinen, joka sieltä hengissä selvisi. Juoksin ihan suoraan ylös ja ovelle, kun tiesin missä se on. Tönäisin oven auki ja iskin pääni, mutta sitten selvisin jotenkin vain ulos, Haatainen kuvaa kauhunhetkiään.

Yökerhon ulkopuolella oli täysi kaaos. Yökerho sijaitsee pienellä yksisuuntaisella tiellä, joka oli Haataisen mukaan niin tukossa, että edes ambulanssit ja paloautot eivät päässeet yökerhon eteen.

- Kävelimme noin kilometrin verran ja sitten saimme taksin ja pääsimme sairaalaan hoitoon, Haatainen kuvaa ihmepelastumista.

Haatainen kertoo, että sairaalassa oli heidän lisäkseen muutama muukin tulipalossa lievästi loukkaantunut henkilö.

LUE MYÖS:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.