Mainos

Bangkokin keskusta säästynyt tulvilta

Thaimaassa tulvat eivät ole vielä tavoittaneet maan pääkaupungin keskustaa. Bangkokin itäisille ja pohjoisille esikaupunkialueille ne sen sijaan ovat jo levinneet.

– Turistialueet ja liikekeskusta ovat pysyneet edelleen kuivina. Thaimaan viranomaiset painottavat, että he yrittävät pitää tilanteen hallinnassa, kertoo konsulivirkailija Outi Annala Suomen suurlähetystöstä Bangkokista.

Osa Bangkokin esialueista on jouduttu evakuoimaan.

– Nyt joudutaan valitettavasti varautumaan siihen, että tämä tulvatilanne tulee kestämään ainakin viikkoja. Lokakuun lopulla voi vielä syntyä vaaratilanteita veden korkeuden takia, sanoo Annala.

Eri puolilla Bangkokia on jo ryhdytty kokoamaan hiekkasäkkejä tulvien varalta. Annalan mukaan Thaimaan viranomaiset ovat olleet erittäin aktiivisia turvatoimissa.

– He yrittävät saada ohjattua tulvaveden mereen. Viranomaiset ovat myös rakentaneet pitkiä suojavalleja. Samaten evakuoinnit on hoidettu vaara-alueilla. Tiedotus on ollut aktiivista.

Suurlähetystön tietojen mukaan suomalaiset eivät ole joutuneet tulvien takia hätätilanteisiin Thaimaassa, Laosissa tai Kambodzhassa.

Pahimmat tulvat Bangkokissa yli puoleen vuosisataan

Taifuunien ja monsuunisateiden takia Thaimaassa tulvista kärsii arviolta 2,4 miljoonaa ihmistä.

Kaakkois-Aasiassa tulvat koettelevat kaiken kaikkiaan useita miljoonia ihmisiä. Filippiineillä tulvista kärsii neljää miljoonaa ja Kambodzhassa miljoonaa ihmistä. Pakistanissa lähes yhdeksän miljoonaa ihmistä on paennut kodeistaan tulvien takia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.