Mainos

Bangkokilainen eliittiyökerho muuttui tulimereksi - kaksi suomalaista loukkaantui

Kaksi suomalaismiestä on loukkaantunut Bangkokin eilisessä yökerhopalossa.

Singaporessa asuva Pasi Haatainen ja helsinkiläinen Petri Vuohenoja olivat yökerhossa, kun palo syttyi. He kertovat pelastuneensa paikalta hyvin täpärästi. Haataisella on palovammoja ja otsassaan kymmenen tikkiä. Vuohenoja selvisi vähemmillä vammoilla.

MTV:n uutisten haastattelema Haatainen oli käymässä wc-tiloissa kellarissa, kun palo alkoi. Hän kasteli t-paidan ja piti sitä kasvojensa edessä välttääkseen palokaasujen hengittämistä. Haatainen uskoo olleensa viimeinen, joka pääsi paloa pakoon yökerhosta.

Pelastusviranomaisten mukaan palossa kuoli ainakin 58 ihmistä ja loukkaantui lähes 200. Enemmistö uhreista on thaimaalaisia. Loukkaantuneiden joukossa on tiettävästi muun muassa brittejä, japanilaisia, singaporelaisia ja hollantilaisia.

Uhrien tunnistaminen vie ainakin viikon

Tutkijat ovat tänään aloittaneet työnsä palon syyn selvittämiseksi. Omaisia ja ystäviä on kerääntynyt bangkokilaisiin sairaaloihin odottamaan tietoja palossa kuolleista ja loukkaantuneista.

Monet uhreista paloivat pahoin, eikä heillä ollut mukanaan henkilöpapereita. Uhrien tunnistaminen vie viranomaisten mukaan vähintään viikon.

Ulospääsy vaikeaa - turvallisuudessa pahoja puutteita

Silminnäkijöiden mukaan ulospääsy liekehtivästä rakennuksesta oli erittäin vaikeaa.

- Kuulin, että sähköt katkesivat, eivätkä ihmiset nähneet hätäuloskäyntien kylttejä, kertoi australialainen Ash Sutton, joka odotti onnettomuuspaikalla tietoja ystävästään.

Myös pelastustyöntekijöiden mukaan yökerhon turvallisuudessa oli pahoja puutteita.

- Pääovia oli vain yksi. Paikan työntekijät onnistuivat pakenemaan takakautta, koska he tiesivät reitit. Muilla ei ollut mitään mahdollisuuksia, sanoi palomies Wacharatpong Sri-Saard.

Yökerho sijaitsee aivan kaupungin keskustassa, turistien suosimalla Ekkamain alueella. Eliitin suosima yökerho tuhoutui palossa täysin. Kaksikerroksiseen rakennukseen mahtuu noin tuhat henkeä.

Suurin osa uhreista joko tukehtui tai kuoli palovammoihin.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

LUE MYÖS:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.