Mainos

Bangkokiin ulkonaliikkumiskielto

Thaimaan hallitus aikoo asettaa ulkonaliikkumiskiellon illalla osiin Bangkokia, kertoo hallituslähde uutistoimisto Reutersille. Kielto on voimassa kuuden tunnin ajan iltayhdestätoista alkaen paikallista aikaa.

Mielenosoittajien ja hallituksen joukkojen väliset yhteenotot ovat yltyneet viime päivinä lähes kaupunkisodaksi. Levottomuuksissa on kuollut ainakin 24 ihmistä ja loukkaantunut lähes 200.

Mielenosoittajien johtaja vetosi tänään Thaimaan kuninkaaseen, jotta tämä tulisi väliin ja veisi kriisin päätökseen. 82-vuotias kuningas on ollut sairaalahoidossa syyskuusta alkaen ja vältellyt kriisin kommentoimista julkisuudessa.

Pääministeri Abhisit Vejjajivan mukaan Bangkokin koulut eivät aukea kesäloman jäljiltä huomenna. Pääministeri on pyytänyt opetusministeriötä lykkäämään koulujen alkua viikolla, sillä yli kymmenen koulua sijaitsee protestialueilla.

Levottomuudet ovat jatkuneet jo kaksi kuukautta. Eilen pääministeri uhkasi murskata hallitusta vastustavat mielenosoitukset, mutta Bangkokin liikekeskustaa otteessaan pitävät punapaidat vakuuttivat jatkavansa mielenosoitustaan, kunnes pääministeri eroaa.

Väkivaltaisuuksien vuoksi monet ulkovallat ovat kehottaneet kansalaisiaan välttämään matkustamista Thaimaahan. Kriisi koetteleekin jo turismilla elävän maan taloutta.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.